Visie en Werkvormen > Coloriet de metafoor

Coloriet betekent: Compositie van kleuren  - kleurenevenwicht - uitstraling - glans - gloed. Kleuren stralen, kleuren spreken, kleuren maken ons leven mooi!


Foto: Frank Roosenbrand.

Maar als we de weg naar huis zijn kwijtgeraakt, zien we vaak niet veel kleur meer in ons bestaan. En de sprekende kleuren van weleer, kunnen zomaar hun stem verliezen. Dan lijkt het wel of we verdwaald zijn in een dikke en kleurloze mist, waarin we de weg naar onszelf en naar anderen zijn kwijtgeraakt.                      

Vanuit deze metafoor bezien is therapie het op zoek gaan naar je authentieke vorm en kleur. Een zoektocht met als vertrekpunt jouw vraag, jouw klacht, jouw vastgelopen situatie.Therapie kan je helpen om te ontdekken, hoe jij ‘de mist bent in gegaan’. Maar natuurlijk ook om te leren wat je zelf kunt doen en laten om weer 'uit de mist' te komen en je eigen plaats weer in te nemen. Zodat jouw authentieke kleuren weer gaan stralen. Krachtiger, evenwichtiger en liefdevoller dan je zelf misschien op dit moment voor mogelijk houdt! Meer over de ware aard van de liefde lezen? klik hier  Meer over kleuren en hun betekenis lezen? klik hier