Extra > Ervaringen van cliënten

Jolien:
' Ik kan Marc van harte aanbevelen! Marc is iemand die goed kan aanvoelen welke ondersteuning waar nodig is. Onze zoon heeft ADD en woont sinds aug 2009 bij Marc in het project. Geweldig! Wat heeft hij daar veel geleerd!'

Greet:
'Toen de situatie thuis onhoudbaar geworden was heeft Marc de volledige zorg over mijn zoon op zich genomen.Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en is mijn zoon op alle gebieden met sprongen vooruit gegaan.Marc is een zeer deskundige en professionele begeleider die verder kijkt dan alleen de te begeleiden jongere: hij heeft dus ook oog voor de overige familieleden.Marc heeft als begeleider een zeer goede band met mijn zoon opgebouwd en ik ben hem erg dankbaar voor alles wat hij de afgelopen jaren bereikt heeft.Ik wil Marc daarom ten zeerste aanbevelen aan iedereen die een zeer professionele en toegewijde hulpverlener zoekt!'

Marijke:
'Marc is een warme persoonlijkheid, creatief en betrouwbaar. Hij weet je voortdurend positief te stimuleren en door zijn brede kennis en ervaring ziet hij steeds weer mogelijkheden om je verder te helpen en te begeleiden. Waarbij hij je in je waarde laat en je met respect behandelt. Hij heeft mij enige jaren begeleid en dat heeft mijn leven weer kleur gegeven.'

Nico:
'Ik heb begeleiding gehad van Marc toen er bij mij een aantal zaken niet goed gingen. Marc heeft me geadviseerd om me te laten onderzoeken naar ADD en dit is inmiddels ook door de psychiater geconstateerd. Marc heeft me begeleid bij mijn ADD, daardoor weet ik nu hoe ik mijn dag moet structuren en voel me daarom veel minder onrustig.
Ik ben zeer tevreden over de begeleiding die ik van Marc heb gehad en willen hem daarom zeker aanbevelen.'

Delien:
Ik heb sinds een paar jaar begeleiding en hulp van Marc. Door zijn begeleiding heb ik een stuk meer grip gekregen op mijn leven. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen en ben niet meer bang voor allerlei situaties of mensen.
Wat mij het meest heeft geholpen, is denk ik, dat Marc in de eerste plaats altijd echt zichzelf is: een medemens in plaats van alleen maar hulpverlener. Hij kijkt anders en verder dan menig andere psycholoog of hulpverlener, die ik heb gehad. Marc is op een professionele en emotionele manier -vanuit menselijkheid en gevoel- betrokken. Hij voelt heel goed aan wat er met me aan de hand is en weet de dingen die van belang zijn te onderscheiden. Hij begrijpt mij erg goed, maar ook is hij soms zeer confronterend. Maar wel altijd respectvol. 
Door de begeleiding van Marc heb ik veel inzicht in mezelf en mijn geschiedenis gekregen. Ik begrijp mezelf daardoor beter en kan mezelf steeds meer aanvaarden zoals ik echt ben. Ook heb ik geleerd om eigen verantwoordelijkheid te nemen in allerlei situaties. Mijn ervaring met Marc is dat hij altijd perspectief en kleur in me zag en ziet, ook toen ik volledig de weg kwijt was, en het helemaal niet meer zag zitten. 

Mieke:
Marc heeft mij afgelopen jaren goed geholpen, en vooral mij zoveel mooie dingen in laten zien. Een paar jaar geleden, had ik stapels met post, waaronder rekeningen die te laat waren,sleutels die ik altijd kwijt was dus ik was uren bezig met zoeken, mijn kamer vol met kleren en troep een chaos, Afspraken die ik vergat of ik had een driedubbele afspraak staan. Nu februari 2011 kan ik met trots vertellen dat ik met Marc zijn goede hulp en begeleiding, mijn post doe, mijn sleutels niet meer kwijt ben, mijn kamer vaak netjes is, en mijn afspraken niet meer vergeet. Dit heb ik allemaal te danken aan Marc, en ik krijg er zoveel rust voor terug, en zoveel vrijheid, want nu kan ik mijn leven oppakken, met de dingen die ik graag wil doen, ik ben begonnen met een studie aan de kunstacademie, voorheen had ik hier niet aan kunnen beginnen omdat ik zo'n chaos leefde.

Niet alleen heeft Marc mij begeleid, hij heeft mij ook persoonlijk geraakt ik heb mezelf op nieuw leren kennen, en dat is een wereld die open gaat. Wat ik voorheen niet deed, of mij teveel energie kostte, doe ik nu wel. Ik neem nu de verantwoordelijkheid voor mijn leven, ik onderhoud vriendschappen, en ik kan er van genieten. Marc is voor mij een hele goede therapeut, omdat hij mij begrijpt, mij serieus neemt en ik mezelf bij hem kan zijn.